fbpx

Mijn Happy Fit Lifestyle #1: Met de camper op vakantie, lekker eten & Sporten

Mijn Happy Fit Lifestyle #1: Met de camper op vakantie, lekker eten & sporten

Dit is de eerste blog van de nieuwe serie ‘Mijn Happy Fit Lifestyle’. Naast recepten voor ontbijt, lunch, snacks en diner, inspiratie voor de fijnste workouts en tips voor een sterke mindset wil ik je meer mee gaan nemen in mijn eigen Happy Fit Lifestyle. In de eerste blog neem ik je mee in hoe ik op vakantie ga en hoe mijn eet- en sportregime is tijdens mijn vakantie. Nou ja regime… Daarnaast geef ik je nog 4 tips om zelf in beweging te blijven tijdens je vakantie. Lees gauw verder…

Best of both worlds

De een vindt het heerlijk om in beweging te komen tijdens de vakantie: wandelen, fietsen, een flinke kanotocht, terwijl de ander liever zoveel mogelijk stil wil liggen op een ligbedje aan het strand of in de luie campingstoel met drankjes in de hand en veel tijdschriften en boeken. Ik ga voor de combinatie van deze twee. 

Aangezien wij een eigen campertje hebben, zijn we vrij om te gaan en staan waar we willen. We gooien onze stadsfietsen op het fietsenrek, pakken goede wandelschoenen in, maar nemen ook zeker onze lekkere stoeltjes mee en een aantal goede boeken. Als we eenmaal op een fijne natuurcamping staan met het luifeltje ons oranje VW-busje “Tommie” uit is voor mij het ultieme vakantiegevoel begonnen en kom ik tot rust.

Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Ons VW-campertje "Tommie"

Overigens kwam dit ultieme vakantiegevoel wat later dan verwacht, omdat we na 3 kwartier rijden langs de kant van de weg kwamen te staan. Gelukkig kon de ANWB ons snel weer op weg helpen. 

Helden van de ANWB
Helden van de ANWB hielpen ons gelukkig weer op pad

Ontbijtje met een verse broodjes

Eten op vakantie is natuurlijk net even anders dan normaal. Waar ik normaalgesproken elke ochtend start met een smoothie, at ik de eerste dagen op vakantie lekkere verse broodjes en crackers met o.a. verse aardbeitjes. Ik ging helemaal los met de bestelling voor de bakker. Toen ik de bestelling ophaalde in de ochtend bleek het toch wel ietwat veel te zijn voor ons tweetjes. 

De 2 dagen na deze enorme bestelling hebben we elke maaltijd wel iets met brood gegeten. Je kan je misschien wel voorstellen dat ik daarna wel weer een beetje klaar ermee was. Gelukkig had ik mijn favo shake bij me en een staafmixer en zo kon ik mijn geliefde smoothies ook op vakantie preppen. Oef, wat werd ik daar weer gelukkig van. 

Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Woops, dat was wat meer dan verwacht...
Ontbijt Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Smoothiebowl prepped met staafmixer

Qua lunch wisselden we af met zelf een lekker broodje klaarmaken en buiten de deur lunchen op het terras in de zon (of soms binnen schuilen als er net een regenbui over ons heen kwam). Aan het einde van de middag deden we meestal nog een rondje supermarkt waar we voornamelijk kozen voor simpel te maken gerechten: een soepje, pannenkoeken, pastasalade, een burgertje en onze favoriet: tapas met een lekker wijntje erbij! Hier kan je lezen wat we tijdens zo’n tapasnights allemaal hadden. 

Diner Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Burgers bakken in Tommie

Hardlopend wildlife spotten

De oplettende kijker ziet dat ik op de broodfoto in mijn sportoutfit de broodjes vast heb. Ik ging ongeveer om de dag een ronde hardlopen in de ochtend en direct daarna haalde ik de broodjes op als we die hadden besteld. Eenmaal terug bij ons busje Tommie ontbeten we samen (met broodje, een smoothie of combinatie van de twee). Betere start van de dag kan ik me niet wensen. 

Ik vind het heerlijk om de omgeving te ontdekken door te hardlopen en ‘s ochtends is het weer ook nog goed te doen, waar het ‘s middags nog best vaak vies benauwd kan worden (jep, ook in Nederland). Waar ik normaal wel fanatiek ben qua afstand en tijd, liet ik dat nu los en heb ik vooral genoten van de omgeving (wildlife spotten) en geluisterd naar hoe mijn lichaam in de ochtend voelde. 

Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Wildlife in Drenthe
Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Nog meer Wildlife in Drenthe...

Met de benenwagen op pad

Het is niet alleen bij hardlopen gebleven, want we hadden ook onze stadsfietsen mee en we hebben flinke stukken gewandeld. Ik zou graag nog eens een racefiets willen hebben en/of een mountainbike, maar we hebben ons ook prima vermaakt met onze oude barrels die van tevoren nog even een opknapbeurtje hadden gekregen (afgespoeld, ketting gesmeerd en gespannen). 

We hebben ontzettend veel gedaan op de fiets: van boodschapjes doen een dorp verderop tot kringloopwinkels bezoeken en een fietstocht van 30km door het natuurgebied ‘t Drents-Friese Wold. We werden voorbij gesjeesd door elke senior op een E-bike en alle racefietsers, maar we hebben lekker ons eigen relaxte tempootje aangehouden en heel wat afgelachen tijdens onze ritjes.

Fietsen Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1

Handige tips om in beweging te komen tijdens jouw eigen vakantie

Wij hebben heerlijk genoten van onze vakantie en zijn helemaal bijgekomen. Ik geef je graag nog een aantal tips om zelf ook in beweging te komen of blijven deze zomer. Vooral als je geen sportschool tot je beschikking hebt of als het bloedheet is buiten. 😉

1. Neem áltijd goede (wandel)schoenen mee

Of je nou een wandeling gaat doen naar de winkelboulevard of de bossen in gaat, het is wel zo fijn als je goede schoenen hebt om op te wandelen. Ga ook lekker wandelend naar de winkel toe. Je hebt de rust en tijd. Podcastje erbij aan en wandelen maar.

Natuur Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Wandelen in de natuur, dan zijn goede schoenen wel zo fijn!

2. Sport in de ochtend

Misschien niet heel geschikt als je ‘s avonds flink aan de drankjes gaat, maar het beste moment om lekker te gaan sporten is de ochtend. Op dit moment van de dag is meestal meer zuurstof en is het nog wat koeler. Daarnaast is het ook nog eens heerlijk rustig en heb je alle ruimte en rust voor jezelf. 

3. Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht

Wandelend kan je minder afstand afleggen dan met de fiets. Je ziet ontzettend veel tijdens het fietsen van het landschap. Wij hebben de fietsknooppunten echt ontdekt tijdens onze vakantie en hebben daardoor heel wat mooie routes gefietst. Zoals je ziet hebben we zowel met kaart als door de bordjes ons laten leiden. 

Fietsen en sporten Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Fietsen met knooppuntenkaart op het kratje geplakt
Fietsen en sporten Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1
Al kan je de knooppunten ook opzoeken op deze handige borden

4. Vergeet vooral niet lekker bij te komen

Het allerbelangrijkst: vergeet niet om ook goed tot rust te komen. Neem een rustdag met tijdschriften en boeken bij de hand en kom lekker bij. Stretch jezelf niet tot het uiterste. Het is de bedoeling dat je vol energie en uitgerust thuiskomt natuurlijk!

Reageren

Ik ben heel benieuwd hoe jij op vakantie gaat en wat je gaat doen. Laat het me weten op insta @justine.carolina of laat een berichtje achter. Vind ik leuk!

Werken aan jouw doelen

Met de pijlers Food, Fit & Mind creëer je Jouw Happy Fit Journey. Onder Tools vind je de concrete handvatten voor een liefdevolle relatie met jouw lichaam zodat jij vol vertrouwen in het leven staat en straalt.

Reacties

Pin en lees later

Happy Fit Lifestyle #1 | Happy Fit Journey
Happy Fit Lifestyle #1 | Happy Fit Journey
Vakantie met Tommie | Happy Fit Lifestyle #1