fbpx

Gezond Weekmenu #2

Gezond Weekmenu #2

Een nieuwe week en dus weer tijd voor nieuwe inspiratie voor gezonde maaltijden. 

Mijn lichaam de juiste brandstof geven

De motivatie om gezond te eten en mijn lichaam is hoog. Waarom? Omdat ik wéét dat ik door gezond eten een kettingreactie laat ontstaan waardoor ik mij fit & energiek voel, scherp ben gedurende de dag en motivatie heb om aan mijn persoonlijke doelen te werken. Daarom geef ik mijn lichaam de juiste brandstof. Welke brandstof dat gedurende de week is lees je hieronder. 

Gezond Weekmenu | Happy Fit Journey
Klik om te vergroten

Smoothies & Smoothiebowl

Zoals veel mensen van me gewend zijn, begin ik de dag met een fijne smootie of smoothiebowl. Groene smoothies zijn op het moment favoriet met onder ander spinazie, banaan en een vegan shake. Maar ook met zomers fruit kan ik de lekkerste ontbijtjes maken. Inspiratie nodig? Bekijk deze 5 ontbijtsmoothies

Gezond Weekmenu | Happy Fit Journey
Klik om te vergroten

Snacks tussendoor

Ik sta vroeg op en ontbijt direct. Zo rond 10 uur neem ik een zoete snack met fruit/proteïne. Ooit al eens cottage cheese met rood zacht fruit on top gegeten? Echt een aanrader! Natuurlijk kan je nu ook genieten van heerlijk ander zomers fruit zoals perziken, aardbeien, bramen, watermeloen en mango. In de middag rond een uur of 4/half 5 neem ik een hartig tussendoortje. Dit bestaat uit (snack)-groenten en proteïne. Heb je ooit al eens bleekselderij met pindakaas op? Ik ben totáál niet van de bleekselderij, maar op de een of andere manier bevalt mij dit erg goed en daarom staat dit ook zeker op het menu deze week. 

Lunch

Met zomerse temperaturen kies ik graag voor een andere lunch dan het klassieke boterhammetje met beleg. Een fijne tomaten- of groentesoep, een salade met verschillende groenten en een stuk kaas of een volkoren cracker met ei zijn wat mij betreft super opties. 

Gezond Weekmenu | Happy Fit Journey
Klik om te vergroten

Diner

What’s up for diner? Nou dat zal er zo uitzien:

Maandag

Fijne bloemkoolsoep met kerrie, chili-vlokken en een eetlepel zuivelspread. Een golden bowl waarvan mijn lichaam en ik erg gelukkig worden.  

Dinsdag

Pasta met zuivelspread, champignon, ui en vegareepjes. Hierbij zal ik nog een groene salade doen om nog wat extra groenten binnen te krijgen. 

Woensdag

It’s a wrap! Nee de week is nog niet voorbij, maar we gaan wel heerlijk aan de wraps op woensdag. Een bonenzak van HAK vind ik ideaal. Lekker nog een frisse tomaat en ijsbergsla serveren bij de wrap en hij is wat mij betreft helemaal af. 

Donderdag

Donderdag ben ik laat thuis. Dit betekent dat ik óf iets moet koken wat binnen no-time klaar is óf ik moet een gerecht hebben wat alleen nog opgewarmd hoeft te worden. Het wordt het tweede, want op woensdagavond maak ik alvast een hartige taart klaar voor de donderdag. Ik gebruik veel groenten voor de vulling en top af met plakjes tomaat. Lekker!

Vrijdag

Yes, op vrijdag gaan we zelf pizza maken! We gebruiken de pizzabodem van Magioni die deels uit groenten bestaat en we beleggen met tomatenpuree, tomatenplakjes, geraspte kaas, spinazie, vegetarische kipstuckjes en champignonnetjes. Dat wordt een feestje.

Weekend

Zaterdag: Ik ben dol op de zilvervliesrijst noedels van Fairtrade en daarom mag dit ook niet missen deze week. Lekker met wokgroenten en bonen, maar je kan ook prima kiezen voor vegetarische wokreepjes. Ik top af met wat kruiden, sesamzaadjes en wat sojasaus.

Zondag: As always… Restjesdag. Die halve tomaat, dat stuk courgette, wat spinazie en nog een zielig ei in de koelkast… Dat gaat allemaal samen in een bowl. Ik roerbak alles en gooi het in mijn kommetje. Helemaal verspillingsproof. 

Hoe ziet jouw weekmenu eruit?

Ik ben super benieuwd wat jij deze week op het weekmenu hebt staan. Laat het me weten op insta: @justine.carolina of stuur me een berichtje. Meer inspiratie nodig? Bekijk eens dit weekmenu mét 14 uitgewerkte recepten.

Werken aan jouw doelen

Met de pijlers Food, Fit & Mind creëer je Jouw Happy Fit Journey. Onder Tools vind je de concrete handvatten voor een liefdevolle relatie met jouw lichaam zodat jij vol vertrouwen in het leven staat en straalt.

Pin en lees later

Gezond en lekker weekmenu soep
Gezond en lekker weekmenu
Gezond en lekker weekmenu