fbpx
GEzond BBQ'en met Groenten

Het zomerseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat de BBQ ook weer wordt afgestoft. Heerlijk dat gezellige gevoel en uren buiten tafelen. Echter staat BBQ’en niet bekend om de gezonde maaltijd: veel vlees, stokbrood en vette slaatjes. Maar wist je dat je ook heel verantwoord kan barbecuen en nog mega lekker ook? Lees verder voor tips en de lekkerste gezonde BBQ-gerechten.

Tref je voorbereidingen

Stof maar af die ouwe rakker en laat je kooltjes maar lekker smeulen. Voordat de barbecue heet is en de eerste stukjes vlees, vis of gegrilde groenten op je bord liggen, ben je al wel meestal ruim een half uurtje verder én heb je al een half stokbrood en vette salades achter de kiezen. Herkenbaar? Zorg ervoor dat je vóór de BBQ al wat hebt gegeten zoals een kommetje yoghurt. Zo heb je de ergste trek gestild. 

Maak eigen salades klaar

Huzarensalade, aardappelsalade en rundvleessalade? Niet de beste optie om te kiezen. Maak zelf een snelle salade klaar met rucola, cherrytomaatjes, komkommerblokjes en reepjes paprika en voeg als je het lekker vindt wat blokjes feta of mozzarellabolletjes toe. Je kan natuurlijk ook simpelweg wat rauwkost zoals worteltjes en radijsjes op de tafel zetten en dippen in de tzatziki of hummus. Een stuk slanker dan de “old-school” slaatjes.

BBQ'en gezond

Kies voor slanke sausjes

Niet alle sauzen zijn even “verantwoord”. Natuurlijk kan je van alles met mate genieten, maar wil je een verstandigere keuze maken kies dan voor tzatziki of magere yoghurt gekruid met peper en zout. Wil je echt niet zonder mayonaise? Kies dan voor een slankere variant zoals friteslijn van Remia. 

Gezond BBQ'en

Ga voor groenten

Ooit een keer gegrilde groenten van de barbecue gegeten of gestoofd in aluminiumfolie? Ik kan je garanderen dat je versteld staat van de fantastische smaak. Kies eens voor:

BBQ'en gezond

Vlees, vis en kaas

Wil je niet alleen groenten van de BBQ? Kies voor de magere vleessoorten zoals een kipspiesje. Vis zoals zalm of gamba’s van de barbecue zijn ook ontzettend smaakvol en vol gezonde omega-3 vetten. Een keer wat anders proberen dan vlees of vis? Dan kan je ook eens halloumi proberen. Een kaassoort die zich goed laat grillen. Je vindt het in de koeling bij de grotere supermarkt.

BBQ'en gezond

Maak slimme keuzes en geniet

Ik hoop dat je met deze tips slimme keuzes kan maken én toch heerlijk kan genieten. Nog op zoek naar een mooie kleine BBQ? Kijk eens naar deze zwarte beauty. Ideaal voor kleine barbecues in de tuin, op het strand, tijdens het reizen, op de camping of picknick.

Behaal jouw doelen

Met de pijlers Food, Fit & Mind creëer je Jouw Happy Fit Journey. Onder Trainingen & Tools vind je de concrete handvatten voor een liefdevolle relatie met jouw lichaam zodat jij vol vertrouwen in het leven staat en straalt.

Pin en lees later

Grillen met groenten
Grillen met groenten
Kip op de grill

 

Note: dit artikel bevat een affiliate link. Als je een product koopt via de links in de tekst, krijg ik daar een commissie over van bol.com. Ik ben daar graag transparant over.

Justine rond

Welkom op HappyFitJourney.nl 

Laat je inspireren door de lekkere gezonde recepten en neem eens een kijkje onder Programma’s & Tools om jouw eigen Happy Fit Journey te creëren. 

Liefs, Justine

Gezond BBQ'en
BBQ'en gezond
BBQ'en gezond