fbpx

15 krachtige positieve affirmaties

15 krachtige positieve affirmaties in het Nederlands

“Ik haal elke dag het uiterste uit mezelf”, “Ik ben vol energie”, “Ik leer elke dag iets nieuws”. Het klinkt misschien vreemd om deze zinnen hardop uit te spreken en tegen jezelf te zeggen, maar het uitspreken van zogenaamde ‘affirmaties’ blijkt volgens wetenschappelijk onderzoek te zorgen voor een hoger gevoel van geluk en blijdschap én andere gezondheidsvoordelen. Dát is interessant, dus laten we eens dieper op deze affirmaties in gaan.

Wat zijn affirmaties?

Laten we bij het begin beginnen: wat zijn affirmaties? Heel kort door de bocht zijn affirmaties gedachten. Gedachten hebben we allemaal: ze kunnen zowel positief als negatief zijn. 

De meeste mensen denken bij affirmaties direct aan positieve affirmaties: positieve zinnen die je bewust in je gedachten of hardop uitspreekt zoals bijvoorbeeld: “Elke dag zet ik mij voor de volle 100% in om mijn doelen te behalen”. Door deze positieve woorden programmeer je jouw hersenen om ons te helpen stappen te zetten naar onze doelen en het maximale uit jezelf te halen. Oh yeass!

Waarom bewust positieve affirmaties uitspreken?

We hebben van nature de neiging om meer negatieve gedachten te hebben wat belemmert in het behalen van dromen en doelen. Die gedachten van ons die de hele dag doorgaan kunnen niet helemaal vertrouwen, want door eerdere ervaringen of verhalen uit je sociale omgeving heb je bepaalde denkpatronen die niet altijd kloppen en niet altijd de werkelijkheid reflecteren. Het is dus niet vanzelfsprekend om positief te denken en daarom wil je jouw hersenen een duw in de juiste (positieve) richting geven door positieve affirmaties uit te spreken. Door positieve affirmaties uit te spreken bevestig je doelen en dromen die je hebt voor je hersenen en voel je direct een bepaald soort zekerheid dat je woorden realiteit worden. 

Bewezen methode voor zelfontwikkeling

Je onderbewuste wordt door affirmaties beïnvloed en je zelfvertrouwen zal onbewust groeien. De truc is om de zinnen uit te spreken en te geloven dat dit écht waar is. Zo komen positieve affirmaties vanuit je binnenste. Door op een positieve manier gefocust te zijn op je eigen krachten bevorder je positieve gevoelens en gedrag.

Mindset affirmatie

Positieve affirmaties kiezen

Het is belangrijk om affirmaties te kiezen die bij jou passen. Wat bedoel ik hier nou mee? Nou, kies voor affirmaties die jou ondersteunen in het behalen van jóúw eigen dromen en doelen. Stel, je doel is om gezond, slank en fit te worden. Spreek dan deze affirmatie uit: “Ik maak gezonde keuzes en bereik mijn hoogste energie-level en beste shape ooit”. Herhaal deze zin dagelijks zodat jouw hersenen her-geprogrammeerd worden en dit als waarheid aannemen. Zo worden jouw acties onbewust hierop aangepast. Bewust jouw onbewuste aansturen dus ;-).  Neem eens een half uur de tijd om te bepalen welke affirmaties bij jou passen. Schrijf ze op en pak ze dagelijks erbij om uit te spreken. 

15x inspiratie voor krachtige positieve affirmaties

Als je nog niet eerder hebt nagedacht over positieve affirmaties die bij je passen, kan het lastig zijn om van scratch wat te bedenken. Laat je inspireren door de onderstaande positieve affirmaties en pas ze waar nodig aan zodat ze voor jou van toepassing zijn. 

Affirmaties voor geluk en zelfverzekerdheid

 1. Ik mag er zijn en ik voel me sterk en zelfverzekerd.
 2. Ik sta stevig in mijn schoenen en weet wat mijn dromen en doelen zijn.
 3. Het leven is mooi en ik geniet van elk moment.
 4. Alles wat ik nodig heb zit al in mij.
 5. Ik voel me gelukkig met lieve vrienden en familie om mij heen. 

Affirmaties voor werk en groeien

 1. Ik bereik mijn doelen door slim te werken en maak elke dag weer stappen.
 2. Ik creëer het leven dat ik wil en geniet van het proces.
 3. Ik verheug mij elke dag weer op de groei die ik zal maken.
 4. Ik zet mij elke dag voor 100% in om mijn doelen te behalen.
 5. Ik daag mezelf uit en groei elke dag 1% naar de beste versie van mezelf. 
Mindset affirmatie

Affirmaties voor body & mind

 1. Ik ben mooi van binnen en buiten en zorg goed voor mijn lichaam.
 2. Elke dag geef ik mijn lichaam wat het nodig heeft om gezond en fit te zijn.
 3. Elke dag zet ik een stap naar mijn doel om in mijn beste shape ooit te komen.
 4. Ik voed mijn lichaam omdat ik het respecteer.
 5. Ik ben 1 bonk energie en niet te stoppen.

Wat zijn jouw favoriete affirmaties?

Ik ben super benieuwd wat jouw favo affirmaties zijn. Laat het me weten op insta: @justine.carolina of stuur me een berichtje

Werken aan jouw doelen

Met de pijlers Food, Fit & Mind creëer je Jouw Happy Fit Journey. Onder Tools vind je de concrete handvatten voor een liefdevolle relatie met jouw lichaam zodat jij vol vertrouwen in het leven staat en straalt.

BoekenBoeken

Pin en lees later

15 krachtige en positieve affirmaties
15 krachtige en positieve affirmaties
15 krachtige en positieve affirmaties